Egész napos workshop

Hagyományos workshopunkon a diákok csapatokra osztva egy fiktív befektetési lehetőségért versenyeznek, melyet egy, a mindennapjainkat érintő globális problémára adott megoldásukkal nyerhetnek el. Témaköreink között szerepel az ételpazarlás, az egészségtudatosság, és a zöldhulladék kezelés problémaköre.

A résztvevőknek egy nagyvállalat társadalmi felelősségvállalási (CSR) projektjét, vagy egy profitorientált, ám társadalmilag hasznos vállalkozás elindítását kell megálmodniuk. 

Az ötlet megszületése csupán az első lépés. A diákoknak a workshop során mentoraink segítségével ki kell dolgozniuk az ötletük részleteit, meghatározni a célközönségüket, marketing tervet készíteni, és még arra is gondolniuk kell, hogy ötletükre mekkora összegű befektetést kérnek a zsűritől.
A program legizgalmasabb részeként a diákok egész napos munkájukat a zsűri előtt prezentálják egy 3 perces “pitch” formájában. Előadói képességeik mellett a diákok vitakészsége is próbára lesz téve, mivel a 3 perces előadást szakmai vita követ, amelyben a zsűri mellett az ellenfél csapatok tagjai is feltehetik kérdéseiket. Az előadások után a zsűri kihirdeti melyik csapat nyeri el a támogatást. 

Az eredményhirdetés után a diákokkal közösen vonjuk le a projectmunka tanulságait.

Menetrend:

A foglalkozás kb. 6 órát vesz igénybe, melynek a felépítése a következő: 

Amennyiben kérdés merülne fel keressen minket bizalommal!