Startup 20 perc alatt

Vállalkozás központú kártyajátékunknál az idő a játékosok ellen dolgozik. Csupán 20 percük van arra, hogy kitaláljanak egy vállalkozás ötletet. Játékunk egy startup elindulásának három fő kérdése köré épül: MIT? KINEK? HOGYAN?

A játék célja, hogy az idő letelte előtt a csapat megfogalmazzon egy olyan mondatot, amelyben választ ad a három kérdésre oly módon, hogy arra egy befektető felkapja a fejét.

A játékosok először a MIT pakliból húznak egy kártyát, amelyen egy, a mindennapjainkat érintő globális problémával találkoznak. Hogy mivel is van pontosan a probléma? Azt nekik kell kitalálniuk, ugyanis a kártyán csupán egy kép szerepel amiről szabadon kell asszociálnuk egy társadalmi problémára.

MIT?

Kinek mi jut eszébe a képről? Mentális egészség? Önismeret? Stresszkezelés? Tudatos gazdálkodás? Oktatás?

Nincsenek jó és rossz válaszok, ötletek vannak, amiből a diákoknak ki kell választani egyet, amivel mindannyian foglalkozni szeretnének. De gyorsan meg kell állapodniuk, mert az idejük vészesen fogy!

KINEK?

A második kártya a célközönséget adja meg. Tegyük fel, hogy a csapat az első kártyánál megállapodott a stresszkezelés problémájában.

Hogyan értelmezhető a fenti probléma erre a célcsoportra? A gyerekeket vagy az anyukákat célozzuk meg? Esetleg az egész családot? A nagyvárosban élők máshogy bírkóznak meg a stresszel mint a vidékiek? Kiken tudnánk segíteni?

HOGYAN?

Miután megfogalmaztuk a problémát és a célközönséget, a harmadik kártya a kivitelezés módjában ad támpontot.

Fejlesszünk appot? Gyártsunk tartalmat? Indítsunk egy webshopot? Ez csak a játékosokon áll!

Akik sikeresen megválaszolják a három kérdést, a ScUp fiktív 10 milliós csekkjével lesznek gazdagabbak. Ugyanakkor akik nem jártak sikerrel, azok se búsulhatnak, hisz rengeteg tapasztalatot tehettek zsebre nagyon rövid idő alatt.